Nijntje Beweegdiploma

Nijntje Beweegdiploma

Een beweegprogramma voor jonge kinderen

Het halen van een zwemdiploma voor jonge kinderen is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend, maar wel heel belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van een jong kind.

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en Nijntje hebben samen een leuk beweegprogramma voor jonge kinderen ontwikkeld: het Nijntje Beweegdiploma. Met gevarieerde oefeningen en spelletjes leren kleuters de basis van bewegen en vooral dat bewegen leuk is! Deze lessen worden verzorgd door onze samenwerkingspartner TOOS Waddinxveen. 

Het Nijntje Beweegdiploma bestaat uit twee series van 20 lessen. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door gecertificeerde verenigingen. Na het doorlopen van de lessen krijgen kinderen het Nijntje Beweegdiploma. De lessen worden bij gymclubs in heel Nederland gegeven, maar  dus ook bij ons op school (tijdens het reguliere bewegingsonderwijs) en met wat geluk komt Nijntje zelf ook nog eens langs!